Anglia

Anglia

Anglia

Anglia është pjesa më e madhe dhe më e dendur e populluar e Mbretërisë së Bashkuar në Evropën Veriperëndimore.

Anglia përfshin pjesën më të madhe të pjesës jugore të ishullit të Britanisë së Madhe, kufizohet me Skocinë në veri dhe me Uellsin dhe Detin Irlandez në perëndim. Vendi kufizohet me Detin e Veriut në lindje, Kanalin Anglez në jug dhe Oqeanin Atlantik në jug-perëndim.

Londra është kryeqyteti i Anglisë dhe i gjithë Mbretërisë së Bashkuar. I matur nga numri i banorëve të tij, ai është gjithashtu qyteti i tretë më i madh në Evropë (pas Moskës dhe Stambollit). Popullsia e Anglisë prej mbi 55 milionë banorësh përbën pothuajse 85% të popullsisë së Mbretërisë së Bashkuar.

Gjeografia e vendit karakterizohet nga kodra dhe fusha të ulëta, veçanërisht në Anglinë qendrore dhe jugore. Megjithatë, ka edhe malësi në veri dhe jugperëndim.

Në shumë gjuhë evropiane (p.sh. gjermanisht, holandisht, frëngjisht, etj.) emri Angli përdoret gjithashtu në mënyrë sinekdoke për të gjithë Mbretërinë e Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut.

Etimologjia

Emri Angli rrjedh nga fjala e vjetër angleze Engaland, që do të thotë toka e këndeve. Angles ishin një fis gjermanik që u vendos në vend në mesjetën e hershme. Sipas Oxford English Dictionary, regjistrimi i parë i shkruar i emrit si Engla lande ishte në vitin 1014. Drejtshkrimi modern Angli (edhe Engelland në tekstet mesjetare) u regjistrua për herë të parë në vitin 1658.

Një emër alternativ për Anglinë është Albion. Fillimisht i referohej të gjithë ishullit të Britanisë së Madhe. Termi përdoret edhe në kohët moderne, veçanërisht poetikisht, për Anglinë. Regjistrimi nominalisht më i hershëm i këtij emri ishte ndoshta në shekullin e IV para Krishtit. gjendet në Corpus Aristotelicum. Ai thotë diçka si: “Përtej Shtyllave të Herakliut ka dy ishuj shumë të mëdhenj të quajtur Britannia; këta janë Albion dhe Ierne”. Fjala Albion (Ἀλβίων) mund të rrjedhë nga fjala latine albus (e bardhë), një referencë për shkëmbinjtë e bardhë të Doverit (midis Anglisë dhe Francës).

The Standard Fireworks Rajarathinam College for Women (Autonomous), Sivakasi

Do you want to know more about The Standard Fireworks Rajarathinam Autonomous College for Women? Are you looking for information about where this college is located in Sivakasi? Read this college post to know the address and telephone contact details of this college and also information about the courses offered by this college.

Address: Thiruthangal Road,
Sivakasi – 626 123.
Virudhunagar District
Tamil Nadu
City: Sivakasi   Colleges in Sivakasi
State: Tamil Nadu   Find Colleges in Tamil Nadu
Phone Number: 04562-220389, 04562-229300
Email: sfrc@sfrcollege.org , naac@sfrcollege.org
Official Website: http://www.sfrcollege.org
University: Madurai Kamaraj University

About The Standard Fireworks Rajarathinam College for Women (Autonomous)

The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women, Sivakasi started functioning in the year 1968. As an institution of higher education for women with 41 years of expertise in education, the institution aims at instilling in rural women a thirst for knowledge, the fervour to preserve the tradition and culture of India, cherish the ethical and spiritual values and uphold a life of purity and discipline. Thus, the institution renders dedicated service to the less-privileged sections of the rural community.

Library entrance

Entrance of Library at The Standard Fireworks Rajarathinam College for Women (Autonomous)

Hostel front

Have a front view of hostel entrance at The Standard Fireworks Rajarathinam College for Women (Autonomous)

The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW

The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW
Website : www.sfrcollege.org
Email : sfrc@sfrcollege.org
Contact No : (04562) 220389, 229300

The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW was established In 1968. It is approved by NAAC (National Assessment and Accreditation Council) & affiliated by Madurai Kamaraj University. The campus of the The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW is located in Virudhunagar, Tamil Nadu. The Institute can be reached either by rail or by road. The mission of the The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW is to contribute to nation and society at the highest international levels of excellence and to stand on the same scaffold with other universities of eminence.

The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW Highlights

Established year : 1968
Institute type : Madurai Kamaraj University
Approved by : NAAC
Application mode : Online (pen and paper-based)
Location : Thiruthangal Road, Sivakasi Virudhunagar, Tamil Nadu 626123 , India

The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW Offered Course List

Department of Arts, Department of Medical, Department of Science, Department of Management, Department of Commerce, Department of Professional, Department of Agriculture Science and Technology, Department of Information Technology, Department of Law, Department of Vocational, Department of Fashion and Interior Designing, Department of Multimedia, Animation and Gaming, Department of Computer,

The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW Admission Process

The application form is available on the official website of The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW. Those who wish to apply can submit their applications on the official website. The selection is done on the basis of merit list.

The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW Placement

The Placement Cell of the The Standard Fireworks Rajaratnam College for Women-SFRCW supports students in making the right career choices and enables employers in taking the right hiring decisions during recruitment.

Letërsia angleze në përgjithësi

Letërsia angleze në përgjithësi përdoret për t’iu referuar jo vetëm letërsisë së Anglisë, por të gjithë prodhimit letrar të Britanisë së Madhe (historikisht duke përfshirë Irlandën) në gjuhën angleze; termi “letërsi britanike” është mjaft i pazakontë.

Ka shumë mbivendosje me letërsitë në gjuhën angleze të vendeve të tjera, të tilla si ish-kolonitë britanike si Australia apo Kanadaja, por që nga shekulli i 19-të letërsia amerikane në veçanti është kuptuar si një letërsi kombëtare që është e ndryshme nga anglishtja. Letërsia angleze është objekt i kërkimit në Studimet Angleze.

Pushtimi norman i vitit 1066 solli në vend një klasë të lartë që fliste frëngjisht dhe anglishtja e mesme doli nga një shkrirje e gjuhës popullore anglo-saksone dhe gjuhës frënge të oborrit dhe fisnikërisë. Një nga ndryshimet më të rëndësishme: mbaresat lakore hiqen dhe kjo në të shumtën e rasteve ndryshon numrin e rrokjeve në fjalë: kalorës dyrrokëshi bëhen kalorës njërrokëshe, një zhvillim me pasoja shumë të rënda për vargun.

Klasikët e fazës së anglishtes së mesme janë ende thelbi i një studimi anglez sot, veçanërisht përrallat e Canterbury-t, të cilat Chaucer i shkroi midis 1387 dhe 1400. Në historinë e sfondit, rreth 30 pelegrinë udhëtojnë nga një periferi e Londrës në Canterbury për të bërë një pelegrinazh në varrin e Kryepeshkopit Thomas Becket.

Brut është një kronikë dhe kronika e historisë britanike nga themelimi i saj mitik nga Brutus deri në shekullin e 15-të. Ai mbijeton në afro 200 dorëshkrime të anglishtes së mesme, plus dhjetëra versione anglo-normane dhe latine.

Në këtë fazë nuk kishte drama në kuptimin e mëvonshëm shekspirian, por vetëm format amtare të lojës së misterit (dramatizimi i episodeve biblike), loja morale (përfaqësimi alegorik i luftës së virtyteve dhe mëkateve për shpirtin e njeriut) dhe interluda (me oborrtar. zhvillimi i mëtejshëm i lojës morale me përmbajtje humaniste dhe politike). Kishte edhe tradita festash popullore (maskarada, karnaval etj.).

COLLEGES IN VIRUDHUNAGAR, TAMIL NADU

Discover top colleges in Virudhunagar

The colleges in Virudhunagar provide quality education and there are numerous students who arrive to these colleges from all over the nation. There are many colleges in Virudhunagar. Yet, here are some well recognized Virudhunagar colleges that are the best and are the most sought for colleges.

College Name Address
PSNL College Of Education Mettamalai post, Sattur – 626203, Sattur, Tamil Nadu, Virudhunagar
RAJAPALAYAM RAJU’S COLLEGE Mudangiar Road, RAJAPALAYAM, Tamil Nadu, Virudhunagar
P.S.R. College Of Education SEVELPATTI, SIVAKASI, Tamil Nadu, Virudhunagar
SRI RAMANAS COLLEGE OF EDUCATION Chidambarapuram, Chettikurichi, Aruppukottai, Tamil Nadu, Virudhunagar
RENGNAYAHI VARATHARAJ COLLEGE OF ENGINEERING TECHNOLOGY, VIRUDHUNAGAR SIVAKASI – SATTUR MAIN ROAD, THAYILPATTI VIA, SALVARPATTI VILLAGE, SIVAKASI, Tamil Nadu, Virudhunagar
ARULMIGU KALASALINGAM COLLEGE OF PHARMACY , VIRUDHUNAGAR Anand Nagar, Krishnankoil, Srivilliputtur(Tk), Pin-626 126, Tamil Nadu, Virudhunagar
V.P.M.M. COLLEGE OF NURSING , VIRUDHUNAGAR VPM NAGAR,KRISHNANKOIL., VPM NAGAR KRISHNANKOIL., SRIVILLIPUTTUR, Tamil Nadu, Virudhunagar
SRV College Of Education SRIVILLIPUTHUR MAIN ROAD, SIVAKASI WEST-626124., SIVAKASI, Tamil Nadu, Virudhunagar
V.P. Muthiah Pillai Meenakshi Ammal College Of Education For Women VPM Nagar, Krishnankoil, Srivillipthur TK, Tamil Nadu, Virudhunagar
V.PP. MUTHIAH PILLAI MEENAKSHI AMMAL COLLEGE V.P.M.Nagar, Krishnankoil, Srivilliputtur(t.k), Virudhunagar(D.t), Srivilliputtur, Tamil Nadu, Virudhunagar

SFR COLLEGE FOR WOMEN

SFR COLLEGE FOR WOMEN

Address : Thiruthangal Road,, Sivakasi – 626123, Tamil Nadu, Virudhunagar
Year Of Establishment: 1968
College Type : Affiliated College
University Name : Madurai Kamraj University, Madurai
University Type : State Public University
Website : www.sfrcollege.org

For admission, courses, faculties & fees details of SFR COLLEGE FOR WOMEN we request you to visit the college website or contact with college authority.

Other Top Colleges In Virudhunagar

College Name Address
V.P. Muthiah Pillai Meenakshi Ammal College Of Education For Women VPM Nagar, Krishnankoil, Srivillipthur TK, Tamil Nadu, Virudhunagar
Virudhunagar Hindu Nadars’ Senthikumara Nadar College 3/151-1, College Road,, Virudhunagar, Tamil Nadu, Virudhunagar
PSNL College Of Education Mettamalai post, Sattur – 626203, Sattur, Tamil Nadu, Virudhunagar
V.P.M.M. COLLEGE OF NURSING , VIRUDHUNAGAR VPM NAGAR,KRISHNANKOIL., VPM NAGAR KRISHNANKOIL., SRIVILLIPUTTUR, Tamil Nadu, Virudhunagar
Mepco Schlenk Engineering College Sivakasi, Mepco Engineering College Post, Sivakasi – 626 005., Tamil Nadu, Virudhunagar
Sri Vidya College Of Engineering And Technology Sivakasi Main Road, Virudhunagar, Virudhunagar, Tamil Nadu, Virudhunagar
P.S.R.Rengasamy College Of Engineering For Women Appayanaickenpatti,Sevalpatti,Sivakasi-626140, Appayanaickenpatti,Sevalpatti,Sivakasi-626140, Sivakasi, Tamil Nadu, Virudhunagar
P.S.R. College Of Education SEVELPATTI, SIVAKASI, Tamil Nadu, Virudhunagar
MADURAI KAMARAJ UNIVERSITY COLLEGE, SATTUR 3/830, S R Naidu Nagar, Sattur, Tamil Nadu, Virudhunagar
SANKARALINGAM BHUVANESWARI COLLEGE OF PHARMACY , VIRUDHUNAGAR 3/77 C, Anaikuttam Road, Anaikuttam, Sivakasi, Tamil Nadu, Virudhunagar

Politička ekonomija

Politička ekonomija je proučavanje proizvodnje i trgovine i njihovih odnosa sa zakonom, običajima i vladom; i sa raspodjelom nacionalnog dohotka i bogatstva. Kao disciplina, politička ekonomija je nastala u moralnoj filozofiji, u 18. veku, kako bi istražila upravljanje bogatstvom država, pri čemu “politički” označava grčku reč politika, a “ekonomija” grčku reč οἰκονομία (upravljanje domaćinstvom). Najraniji radovi političke ekonomije obično se pripisuju britanskim naučnicima Adamu Smithu, Thomasu Malthusu i Davidu Ricardu, iako su im prethodili radovi francuskih fiziokrata, kao što su François Quesnay (1694–1774) i Anne-Robert-Jacques Turgot (1727–1781). Postoji i skoro isto toliko duga tradicija kritike političke ekonomije.

U kasnom 19. veku, termin “ekonomija” postepeno je počeo da zamenjuje termin “politička ekonomija” sa usponom matematičkog modeliranja koji se poklopio sa objavljivanjem uticajnog udžbenika Alfreda Maršala 1890. Ranije, William Stanley Jevons, zagovornik matematičke metode primijenjene na predmet, zagovarale su ekonomiju zbog kratkoće i s nadom da će termin postati “priznato ime nauke”. metrika mjerenja citata iz Google Ngram Viewer-a ukazuje da je upotreba termina “ekonomija” počela da zasjenjuje “političku ekonomiju” otprilike 1910. godine, postajući preferirani termin za ovu disciplinu do 1920. Danas se izraz “ekonomija” obično odnosi na usku studiju ekonomije odsustvuju druga politička i društvena razmatranja, dok pojam “politička ekonomija” predstavlja poseban i konkurentan pristup.

Uobičajeno, “politička ekonomija” se može jednostavno odnositi na savjete koje ekonomisti daju vladi ili javnosti o opštoj ekonomskoj politici ili o konkretnim ekonomskim prijedlozima koje su razvili politikolozi.[6] Ubrzo rastuća mejnstrim literatura iz 1970-ih proširila se izvan modela ekonomske politike u kojoj planeri maksimiziraju korisnost reprezentativnog pojedinca u ispitivanju kako političke snage utiču na izbor ekonomske politike, posebno u pogledu distributivnih sukoba i političkih institucija.

Dostupan je kao samostalna oblast studija ili se nudi u okviru ekonomije ili političkih nauka na nekim institucijama, uključujući Univerzitet Harvard, Univerzitet Princeton, London School of Economics, Univerzitet Stanford, Univerzitet u Čikagu, između ostalih.

Strip je izraz koji se u Sjedinjenim

Strip je izraz koji se u Sjedinjenim Državama koristi za označavanje stripova. Dolazi od riječi koja na engleskom znači “strip” jer su prvi stripovi objavljeni u Sjedinjenim Državama bili smiješni. Međutim, u francuskom govornom području, značenje je ograničeno na određenu definiciju američkog stripa.

Smiješne slike su kratke smiješne niti od nekoliko kvadrata, koje se protežu preko niti tijekom tjedna (dnevna nit), cijele stranice vikendom (nedjeljna nit) i često govore kratku smiješnu priču, ili ponekad za zabavu, u obliku sapunice . Pojavio se krajem devetnaestog stoljeća, stripovi su objavljeni u novinama.

Stripovi su novine s nekoliko stranica koje opisuju razvijenu priču, objavljene u ratama u uobičajeno doba, koje datiraju iz 1930-ih. Ako su zastupljene sve kategorije, najpopularnije su superheroji, u izdanju DC Comics i Marvel Comics, u izdanju DC Comics i Marvel Comics. dio su duhovitih priča. S rođenjem underground stripova 1960-ih, nakon čega su uslijedili drugi stripovi, ovaj format također omogućuje američkim komičarima da izraze svoje stavove u svoj svojoj raznolikosti.

Kako su se humoristične priče borile da steknu priznanje kao sama umjetnost u Sjedinjenim Državama, izraz “grafički roman”, koji se pojavio 1970-ih, postao je popularan 1990-ih. knjiga i izdanja drugih nakladnika, koristi se odmah i danas prvenstveno opisuje format, disk, originalnu izradu ili kompilaciju prvih objavljenih ploča u stripovima. Grafički roman ponekad se proturječi kao lažnjak. Zbirka stripova naziva se print ili antologija. Drugi oblici izdavanja, poput fanzina, malih tiska ili web stripova, također dolaze iz Sjedinjenih Država.